ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η Ποιμαντική της Ελπίδας

        Το βιβλίο,που επιχειρεί μία αναδρομή επ’ ελπίδι, περιλαμβάνει επιλογή  από  άρθρα  μου  στο  Περιοδικό «Ο Εφημέριος» των ετών 1995-1998.Τα κείμενα αυτά, που αναφέρονται έμμεσα ή άμεσα στην ελπίδα, για λόγους τεχνικούς δεν κυκλοφορήθηκαν σε ανάτυπο όπως άλλα μου άρθρα.

Επειδή, μετά παρέλευση σχεδόν τριάντα ετών, το ζήτημα της ελπίδος και η ποιμαντική του αντιμετώπιση παραμένει πάντοτε επίκαιρο, αισθάνθηκα την ανάγκη τα κείμενα αυτά να συγκροτήσουν έναν ξεχωριστό τόμο.Σ’ αυτόν αναπτύσσεται το πολύπτυχο αυτό ζητούμενο και προβάλλονται απόψεις επίκαιρες για την ποιμαντική του αντιμετώπιση.

Ο τόμος διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή δωρεάν.

Συγκροτήθηκε σε σώμα με τη φροντίδα των συνεργατών μου στο Διαδικτυακό Κέντρο  Ποιμαντικών  Ερευνών,  Μελετών και  Εφαρμογών τον  κ.  Στέφανο  Χρ.  Κουμαρόπουλο,  Δρ.  Θ.  και  τον  κ. Γεώργιο Κ. Σκλία, Μ. Θ.

Θέλω να ελπίζω, ότι ο κόπος που καταβλήθηκε για την συγγραφή και την συγκρότηση αυτού του τόμου, θα αποβεί εις ωφέλειαν των αναγνωστών. Επιπλέον εύχομαι να στερεώσει την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον του ανθρώπου και του κόσμου, στη μοναδική «ἄγκυραν ἐλπίδος» που είναι και παραμένει ο Χριστός.

Παλαιό Φάληρο, Μάιος 2022

Ο συγγραφέας

Αλέξανδρος Μ. Σταυρόπουλος

Δείτε το βιβλίο: εδώ

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

On Key

Σχετικά άρθρα