ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα

Όσο εμπορική και να προσπαθεί να γίνει η αφιέρωση μιας μέρας του χρόνου στους ερωτευμένους, τί γιορτάζουν άραγε οι επιτήδειοι; Μια καρδιά αγκινάρα; Γιατί είναι ωραίο να είναι ερωτευμένοι αλλά … όχι με τον ίδιο σύντροφο!!!

Αντίθετα, στην ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία αξία έχει η «αιωνία» χωρίς λήξη και χωρίς πλήξη αγάπη – με λογική και σύνεση, γεμάτη άγιο πνεύμα, όχι συναισθηματική και πρόσκαιρη – των δύο ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικό φύλο. Νιώθουν την έξοδο από το εγώ στο εσύ και την μεταμόρφωσή αυτής της έκστασης του έρωτα σε ΑΓΑΠΗ, στην αγαπητική επικοινωνία των δύο προσώπων. Μιμούμενα την αγάπη της Αγίας Τριάδος στόχο έχουν σε μια έκρηξη aγάπης να φέρουν στον κόσμο θεανθρώπινα πρόσωπα! Να πλημμυρίσουν την χαρμόσυνη αιωνιότητα της Βασιλείας του Θεού με κατά χάριν Θεούς!

Αυτήν την μορφή της όντως αγάπης προβάλλει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία στο πρόσωπο των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλας. Απολαύστε την διαδικτυακή αφίσα (μπορειτε να την δείτε και εδώ) που εκπονήσαμε με τους μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καλύμνου.

Διαδιακτυακή πηγή εικόνας Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης: Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Σταυρουπόλεως

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

On Key

Σχετικά άρθρα