ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

Κυκλοφορία νέου βιβλίου με τίτλο: Γνώσεις Φροντίδας Ασθενών για Εφημέριους

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η περίθαλψη και εν γένει φροντίδα των ασθενών ήταν και είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της χριστιανικής φιλανθρωπίας. Η εκκλησιαστική ιστορία έχει να μας παρουσιάσει περιστατικά απίστευτης αυταπάρνησης στον τομέα της φροντίδας των ασθενών. Ο λόγος του Χριστού «ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με», επέδρασε καθοριστικά στην όλη ζωή της Εκκλησίας. Οι ίδιοι οι κληρικοί και οι μοναχοί ήταν ιατροί και νοσηλευτές που φρόντιζαν για την περίθαλψη, θεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών.
Το βιβλίο αυτόπου κυκλοφορήθηκε τον Μάρτιο του 2022, είναι πολύτιμο βοήθημα στην άσκηση του έργου των κληρικών, αλλά και κάθε κοινωνικού επαγγέλματος.Ο Καθηγητής Ιωάννης Στ. Παπαδόπουλος με τους συνεργάτες του Αγγελική Καναβού και Δημήτριο Κρεντήρη παρουσιάζουν,μέσα σε 10 κεφάλαια που συμπληρώνονται και από ένα παράρτημα, με εύληπτο τρόπο βασικές ιατρικές γνώσεις. Στις 286 σελίδες του προσφέρονται απαραίτητες γνώσεις για την ποιοτική φροντίδα και συμπαράσταση σε ασθενείς και σε άτομα της τρίτης ηλικίας, που χρειάζονται φροντίδα. Το βιβλίο που κυκλοφορείται από τις Εκδόσεις Επιστροφή προλογίζουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.
Ας ευχηθούμε, η αγάπη με την οποία γράφτηκε το Βοήθημα αυτό για τους Εφημερίους, η διακριτική στάση και ο σεβασμός των συγγραφέων ως προς τις απόψεις της Εκκλησίας αλλά και το «πρισματικό» βλέμμα με το οποίο αντιμετωπίζονται τα πράγματα, να βρει την ανάλογη ανταπόκριση και υποδοχή για την άσκηση εκ μέρους τους μιας επίκαιρης Ποιμαντικής Ιατρικής.
Στέφανος Χρ. ΚουμαρόπουλοςΔρ. Θ.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

On Key

Σχετικά άρθρα