ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

Εις Μνημόσυνον του Εκλεκτού Συναδέλφου Βασιλείου Φανάρα

Εις Μνημόσυνον του Εκλεκτού Συναδέλφου Βασιλείου Φανάρα (1967-2023)

Μνήμη Βασίλειου Φανάρα

του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Μελετίου-Αθανασίου Δημοπουλου

Με βαθιά οδύνη το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποχαιρετά ένα ακόμα επίλεκτο μέλος του, τον Επίκουρο Καθηγητή Βασίλειο Φανάρα.

Ο Βασίλης Φανάρας ήταν Επίκουρος Καθηγητής Βιοηθικής στη Θεολογική Σχολή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηθικής και Βιοηθικής των Θρησκειών. Λόγω της εξειδίκευσής του ήταν Εμπειρογνώμονας Ηθικής και Ακεραιότητας της Έρευνας (Ethics Expert) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Βασίλης Φανάρας προσέφερε τις υπηρεσίες και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενώ ήταν μέλος Ευρωπαϊκών Εταιρειών Βιοϊατρικής Δεοντολογίας και Γενετικής. Ήταν υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων και Σύμβουλος Ηθικής του Golden Helix Foundation, Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ITERA και ενεργός αξιολογητής στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου. Υπήρξε για πολλά έτη καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φθάνοντας μέχρι τον βαθμό του Γυμνασιάρχη.

Το έργο του στην βιοηθική επικεντρώνεται στα ηθικά ζητήματα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, επεκτείνεται όμως και σε άλλα διλήμματα της βιοϊατρικής τεχνολογίας.

Ο Βασίλης Φανάρας ήταν έγγαμος και πατέρας 4 παιδιών.

Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για τον αδόκητο χαμό του Βασίλειου Φανάρα και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της πανεπιστημιακής κοινότητας στους οικείους του.

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2023

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ Β. ΦΑΝΑΡΑ (1967-2023)/

Ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ για την εκδημία του Επίκουρου Καθηγητού Βασιλείου Φανάρα (1967-2023) 

Εγκαίνια του Εργαστηρίου Ηθικής και Βιοηθικής των Θρησκειών του ΕΚΠΑ [4/5/23]

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

On Key

Σχετικά άρθρα