ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

ΜΑΪΟΣ 2019 – Με αφορμη την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Ο μαθητής και διδάσκαλος της αγάπης

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, είναι ο Ευαγγελιστής  της Αγάπης. Ολόκληρη η ζωή του περιβάλλεται από την Αγάπη.  Μαθήτευσε στην Όντως Αγάπη από νεαρός. Ακολούθησε τον Κύριο στη Μεταμόρφωσή Του, στην σύλληψη, στη Σταύρωση, και στην Ανάληψη. Αγαπήθηκε ιδιαίτερα από  Αυτόν. Υπήρξε Διδάσκαλος  της Αγάπης. Την διδασκαλία του αυτή κατέγραψε στο Ευαγγέλιο, στις Καθολικές Επιστολές και στην Αποκάλυψη που συνέγραψε.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 

   1. Αλεξάνδρου Μ. Σταυροπούλου, Η Τέχνη της Αγάπης, έκδοση Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νεοφύτου, Σειρά:  Κάνιστρο 4, σε επιμέλεια Σταύρου Σ. Φωτίου, Πάφος 1998, 82 σ.

   2. Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαρακίου: Ιστορικά, Μοναχικός Βίος, Ναοί και Εορτές, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος. Έκδοση Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Βαΐα Θηβών 2018, 382 σ.

   3. Ροϊλας  Σπηλιωτακοπούλου, Τα Κεραύνεια Ορύγματα της Ησυχίας «Δημήτρης Παπαδίτσας – Εν Πάτμω», Εκδόσεις Όμβρος, Αθήνα 1997, 32 σ.

   4. CD σε σκηνοθεσία Γ. Σμαραγδή, Πάτμος – Αποκάλυψη Ιωάννη και  Δ. Παπαδίτσας (Κινηματογραφικό δοκίμιο)

    Πηγές  Εικόνων:
α. Κοίμηση και Μετάσταση Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και η Εκπόρευση του «Μάννα» από τον τάφο του, από τον ιστότοπο http://www.sophia-ntrekou.gr

Μοιραστείτε:

On Key

Σχετικά άρθρα