ΔΙ Α Π Ο Ι Μ Α Ν Σ H

Διαδικτυακό Κέντρο
Ποιμαντικών
Ερευνών Μελετών και Εφαρμογών

ΑΑΑΦΙΣΑΤΙΤΛΟΣΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣΕΝΟΤΗΤΑ
1΄Υμνος στην ΑγάπηΌταν θα γινόταν η ένωση της Ευρώπης, διαλέχτηκε ο μουσικοσυνθέτης Zbigniew Preisner για να συνθέσει την μουσική για το “Τραγούδι για την ένωση της Ευρώπης”.

Στο τραγούδι αυτό, οι στίχοι πάρθηκαν από την προς Κορινθίους ΙΓ επιστολή του Αποστόλου Παύλου “περί Αγάπης”και τραγουδήθηκαν από μεγάλη χορωδία στα Ελληνικά.

Αργότερα τη μουσική και το χορωδιακό κομμάτι με το τραγούδι “Περί Αγάπης” έγιναν μουσική επένδυση της ταινίας BLUE του σκηνοθέτη Κριστόφ Κισλόφσκι με την πολύ εκφραστική Ζουλιέτ Μπινός .

Στο βίντεο, πλαισιωμένο με τους ξεχωριστούς πίνακες του Ελ Γκρέκο, οι στίχοι είναι στα ελληνικά με ταυτόχρονη αγγλική μετάφραση.


Πηγή: Αλλιώτικα Θρησκευτικά
Ακούστε το: εδώ
2Η Ωδή στη χαρά.

Η ωδή στη Χαρά του Μπετόβεν

Τι θείος ήχος! Τι εμπνευσμένες εικόνες. Πόσο πολύ ανθρώπινη προσέγγιση. Όλα τους δειχνουν, για άλλη μία φορά, πως η πραγματική ευτυχία μπορεί τελικά και μόνο, να βρεθεί στις μικρές χαρές και στης καθημερινής ζωής τα απλά.
Οι πειριτοιχισμένες παραθαλάσσιες μεσαιωνικές πόλεις είναι το Σπλιτ, το Ντουμπρόβνικ και η Κορτσούλα, επίσης, παρουσιάζεται και η εκκλησία του Αγίου Δονάτου στο Ζαντάρ, όλα αυτά στην Κροατική Αδριατική. Σημειώσατε και τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια των δυο αγοριών με τα εναλλασόμενα λευκά και κόκκινα τετραγωνάκια, δηλ. τα εθνικά χρώματα της Κροατίας.
Ακούστε την: εδώ
Share the Post:

Σχετικές αναρτήσεις