ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

Οδοιπορικό της 4Ε στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου βρέθηκε ο εκκλησιαστικός τηλεοπτικός σταθμός 4Ε προκειμένου να πραγματοποιήσει οδοιπορικό, μεταφέροντας στην Ελλάδα εικόνες από την ζωή και την δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κέντρο της Ευρώπης.
Τα γυρίσματα του οδοιπορικού πραγματοποιήθηκαν την Άνοιξη του 2019, ενώ τα οχτώ επεισόδιά του θα προβάλλονται κάθε Κυριακή βράδυ, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εορτές του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, της επετείου των 50 ετών από την ίδρυσή της.
Τα στελέχη του 4Ε με επικεφαλής τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικάρωνα Παπανικολάου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου και Υπεύθυνο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητας Λυδία, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος πέραν της θερμής υποδοχής και φιλοξενίας, παραχώρησε μια εμπεριστατομένη και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη αναφερόμενος στην ζωή της τοπικής Εκκλησίας της Μπενελούξ, την μακρά ιστορία της και τις ποιμαντικές διάφορες ποιμαντικές δράσεις της. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να απαθανατήσουν το μεγάλο γεγονός της επισκέψεως του Βασιλέως Φιλίππου του Βελγίου στον Μητροπολίτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, επισκέφτηκαν Ορθόδοξους Ναούς στις τρείς χώρες της Μητροπόλεως, μίλησαν με τους ιερείς και με στελέχη των Ενοριών, οι οποίοι μετέφεραν τα βιώματα και τις εμπειρίες του από την διακονία και την προσφορά τους στην Ορθόδοξη διασπορά.
Η εορτάζουσα την περίοδο αυτή τα 50α της γενέθλια Ιερά Μητρόπολη Βελγίου ευχαριστεί την 4Ε για τον κόπο και το ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν το οδοιπορικό, το οποίο δίνει την ευκαιρία της γνωριμίας και της προβολής της ζωής των Ορθοδόξων στην Ευρώπη, και εύχεται κάθε πρόοδο στην ιεραποστολική διακονία του σταθμού.
Οδοιπορικό στην Ι. Μητρ. Βελγίου Α΄ μέρος: εδώ
Οδοιπορικό στην Ι. Μητρ. Βελγίου Β΄ μέρος: εδώ
Σχετικές  αναρτήσεις με τη Μητρόπολη Βελγίου: εδώ

Μοιραστείτε:

On Key

Σχετικά άρθρα