ΔΙΑΠΟΙΜΑΝΣH

Επέτειοι και … επέτειοι

Την 25η Μαρτίου 2021, συν-έπλεε η Μεγάλη με τη μικρή ιστορία. Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και επτά χρόνια από την έναρξη του Διαδικτυακού Κέντρου Ποιμαντικών Μελετών, Ερευνών και Εφαρμογών, Διαποίμανση (www.diapoimansi.gr και www.diapoimansi.com).

Εφέτος συμπληρώσαμε, συν Θεώ, οκτώ χρόνια λειτουργίας του.

Δόξα τω Θεώ !

Στο κύλισμα αυτών των χρόνων αναρτήθηκαν κείμενα που στοιχειοθετούν μεταξύ άλλων μία Ποιμαντική Θεολογία στη Θεωρία και την Πράξη της. Φροντίσαμε, όμως, να ρίχνουμε και ποιμαντικές ματιές στα όσα γεγονότα συνέβαιναν γύρω μας, στην Ελλάδα και τον Κόσμο, που αποτυπώθηκαν σε ποιμαντικά σημειώματα. Ανακοινώθηκαν επίσης Συνέδρια που έλαβαν χώρα, Συμπόσια, Ιερατικές συνάξεις. Έγιναν επίσης παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα περιοδικών, προβολή Εκθέσεων. Προβλήθηκαν μεταξύ άλλων και ποιμαντικές μορφές του παρελθόντος και του παρόντος, που σημάδεψαν την ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά την υφήλιο. Πολλά από αυτά δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση: Α.Μ. Σταυρόπουλου, Κεντίδια στον Καμβά της ζωής, Αθήνα 2021.

Όλα αυτά προϋποθέτουν διάθεση χρόνου, κόπου, φροντίδας αλλά και αγάπης για το επιτελούμενο έργο, με την πεποίθηση ότι «το της Ποιμαντικής κέρδος εις άπαντα διαβαίνει τον λαόν»  (ι. Χρυσόστομος). Είμαι βαθύτατα ευγνώμωνπρος όλους και όλες που βοήθησαν και συνεργάστηκαν σ’ αυτό το έργο. Ευχαριστώ επίσης όλους εσάς που ανταποκριθήκατε,μοιραστήκατε τους καρπούς των κόπων μας, συμπαρασταθήκατε και μας ενθαρρύνετε να συνεχίσουμε το έργο αυτό.

Εορτή του Ευαγγελισμού, 25η Μαρτίου 2022

Αλέξανδρος  Μ. Σταυρόπουλος

 

Το «δίπτυχο» από σχέδιο του Νίκου Εγγονόπουλου για τον Ευαγγελισμό.

Το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, Αθήνα 106 71, φιλοξενεί την Έκθεση «Νίκος Εγγονόπουλος, Ο Ορφέας του Υπερρεαλισμού». Διάρκεια έκθεσης 10/02/2022-05/06/2022.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *